22 Eyl 2015

Android Ekran Parlaklığını Olabildiğinden Daha Fazla Düşürme

Telefonunuzun parlaklığını ne kadar düşürseniz de gece karanlığında, özellikle yatakta telefona bakınırken gözlerinizi yakar. Artık bunun bir çözümü var, Dimly.

Dimly, ekran parlaklığını olabildiğince kısmanıza yarayan bir program. Ekranı neredeyse tamamen karartabilmenize izin veriyor. Tek güzel özelliği de bu değil. Yapılan araştırmalara göre gece yatmadan önce mavi ışığa maruz kalmak uykunuzu kaçırıyor, uyku kalitenizi düşürüyor. Bu noktada dimly yine size yardımcı oluyor. Telefonun mavi ışığını düşürerek daha rahat bir uykuya ortam hazırlıyor.

Bu ve benzeri görevleri yapan birçok uygulama var fakat Dimly'i tavsiye etmemin sebebi çok basit ve sade olması. Sanki normal android ekran parlaklığı ayarı yaparcasına size sunduğu işlemleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Kullanımına bakalım:

Programı yükleyip açtığınızda arka planda çalışmaya başlayacak ve bildirim alanında simgesini göreceksiniz.


Bildirim alanındaki simgeye bastığınızda bir kaydırıcı göreceksiniz. Bununla ekran parlaklığını ayarlayabilirsiniz.


Kaydırıcının yanındaki üç noktaya basıp Settings'i seçerek ayarları açabilirsiniz. Burada yapabileceğiniz şeyler ise şöyle:

Blue-light filter, yukarıda bahsettiğim mavi ışık filtresi, onu açtıktan sonra aşağıdaki gibi kırmızaya kayan bir ekranla karşılaşacaksınız.


Minimum brightness da seçebileceğiniz en düşük ekran parlaklığı ayarı. İstediğiniz ayara kadar çekin, artık geceleri telefona daha rahat bakabileceksiniz.


İndirme linki: Dimly